Comunicat Nr.25/13.02.2018

SINDICATUL NAŢIONAL AL FARMACIŞTILOR DIN ROMÂNIA – CARTEL ALFA

CLUJ-NAPOCA,str.EROILOR,nr.16,jud.Cluj

• Afiliat la Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor
  • Afiliat la Confederaţia Naţională Sindicală „ Cartel ALFA”

Nr.25/13.02.2018

Stimaţi colegi sindicalişti,

trecem prin momente dificile,iar singura soluţie să rezistăm în aceste momente este să fim uniţi. Neprietenii sunt atenţi la orice pas pe care îl facem.

În aceste momente trebuie să primeze,ca întotdeauna,profesia.

Dorim salariile pe care le dorim,este foarte bine. Ce dăm în schimb?

Vrem salarii ca medicii,şi este foarte bine.

În urmă cu doi ani am reuşit,şi sunt convins că vom reuşi şi de acestă dată.

Am văzut pe WhatsApp,că a descoperit o colegă,propunerile noastre din martie 2017,pe care le-am depus la CNS “Cartel Alfa”.

Ceea ce nu ştiţi,este că acele idei au fost însuşite de un deputat PNL,şi prezentate în Parlamentul României,ca fiind emanaţia gândirii sale.Ne bucurăm că ideile şi problemele noastre sunt preluate şi de către partidele politice.

Suntem un sindicat mic,dar considerăm că avem un lobby foarte bun,deoarece am reuşit acel faimos”1:1”.

Consider,că actuala conducere a fost foarte implicată,în toate acţiunile Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România şi chiar în acţiunile sindicale ale CNS “Cartel Alfa”.

Concret,am depus până la această dată:

• 3 memorii la Ministerul Muncii;
  • 3 memorii la Ministerul Sănătăţii;
  • 3 memorii la Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel Alfa”.

Prin intermediu Preşedintelui CNS “Cartel Alfa” – Bogdan Iuliu HOSSU,în 7 noiembrie am fost la întâlnirea cu Prof.Dr. Florian-Dorel BODOG – Ministrul Sănătăţii la acea dată,care mi-a explicat că nu poate creşte salariile farmaciştilor de spital,deoarece bulversează piaţa muncii însectorul privat farmaceutic.

Am încercat să-l conving  că zona salarială privată şi cea publică nu sunt în competiţie, dar a fost foarte ferm pe poziţia sa.

Avem un nou ministru al sănătăţii,iar sindicatul nostru a reluat  acţiunile sindicale.

Ultimul memoriu depus îl veţi găsi ataşat.

Luni,12.02.2018,la Ministerul Sănătăţii ,reprezentantul Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România,a prezentat poziţia noastră asupra legii salarizării.

Va urma o altă întâlnire,în care vom fi şi noi prezenţi,şi  vom prezenta din nou, situaţia salariala a farmaciştilor din sistemul public.

Vă rog să aveţi încredere şi vom câştiga.

“Unitate şi Solidaritate!”

Cluj-Napoca                                                         Preşedinte SNFR

13.02.2018