Comunicat 03.07.2018

SINDICATUL NAŢIONAL AL FARMACIŞTILOR DIN ROMÂNIA – CARTEL ALFA

CLUJ-NAPOCA,str.EROILOR,nr.16,jud.Cluj

• Afiliat la Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor
  • Afiliat la Confederaţia Naţională Sindicală „ Cartel ALFA”

Nr.107/03.07.2018

Stimaţi colegi din  SNFR,

În data de 30 iunie 2018, a avut loc la Baia Mare,a doua întâlnire a Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor diun România cu d-na Ministru a Sănătăţii – Ec. Sorina PINTEA. La această întâlnire din partea SNFR au participat farm.pr.Ioan ANTOFIE, farm.pr.Flavius Mircea NEAG şi farm.drd. Gabriela PURA.

1.Întâlnirea a început în jurul orei 09.30, iar d-na Ministru a sosit în jurul orei 11.00 şi a luat masa de prânz cu noi.

2.D-na Ministru ne-a informat că a introdus în Guvern un proiect de ordonanţă privind creşterea salariilor farmaciştilor din domeniul public,argumentând că suntem absolvenţi ai aceleaşi universităţi.

3.Ne-a cerut sprijinul în ceea ce priveşte noua lege a malpraxisu-lui; să fim prezenţi în grupurile de lucru.

4.Se propune constituirea unui grup de lucru pentru elaborarea unui cod de legi al sănătăţii. Codul de legi se poate modifica ,doar cu 2-3 din numărul total de parlamentari.

5.S-a discutat despre problema cu SIUI-ul şi disfuncţionalităţile lui.

6.Am discutat despre modificarea Legii Farmaciei şi pentru reglementarea farmaciei de spital. Am discutat despre memoriul depus la sediul ministerului cu nr. 32579/29.06.2018 privind salarizarea farmacistului de spital. Deasemenea am discutat despre codul COR pentru farmacistul clinician. Am pus în discuţie situaţia farmaciştilor de spital care nu au specialitate şi am adus în discuţie specialitatea farmacie de spital.

7.Am discutat despre faptul că există în România,la această dată, 200 de spitale din care 40 nu au farmacie de spital, iar centrele de dializă, niciunul nu are aşa ceva.

8.Implicarea farmaciştilor în cadrul comisiilor Ministerului Sănătăţii.

9.S-a propus „Ziua medicului şi a farmacistului” în România 26.09.

10.Mulţumiri pentru aprobarea ROF Ambulanţă Cluj şi recunoaşterea farmaciei de circuit închis în cadrul acestui serviciu.

Vă mulţumesc.

Cluj-Napoca                                                                             Vice – Preşedinte CFSMR

03.07.2018                                                                              Farm.pr.Ioan ANTOFIE