Acțiuni viitoare

SINDICATUL NAŢIONAL AL FARMACIŞTILOR DIN ROMÂNIA – CARTEL ALFA

CLUJ-NAPOCA,str.EROILOR,nr.16,jud.Cluj

  • Afiliat la Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor
  • Afiliat la Confederaţia Naţională Sindicală „ Cartel ALFA”

 

Nr.43/07.03.2018

Stimaţi colegi SNFR,

Vă informăm că ieri s-a reuşit  participarea la întâlnirea din Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor.

De ce afirmăm că s-a reuşit,deoarece celor care şi-au exprimat disponibilitatea de a  participa,nu li s-a permis accesul,motivându-se că nu mai sunt locuri în sală.

Noi,SNFR,am reuşit să fim acceptaţi mulţumită colegei noastre, farmacist Deputat PSD Georgeta – Carmen HOLBAN, care prin grupul parlamentar PSD,ne-a facilitat intrarea la şedinţa Comisiei de Muncă.

La posturile de televiziune au fost redate intervenţiile noastre.

Ca problemă importantă,trebuie să reţinem că:

D-l I.Gibescu,specialistul care a fost consultat în problema salarizării,a prezentat drept scuză lipsa informaţiilor privind numărul de farmacişti din sectorul bugetar  (nr nesemnificativ) ;

D-l A.Solomon a adus contra-argumentul că farmaciştii nu pot obţine o creştere comparativ cu biologii,chimiştii şi biochimiştii;

Poziţia SNFR prin intervenţiile pe care le-am prezentat în comisie a adus argumentele în favoarea susţinerii problemelor salariale ale farmaciştilor de spital;

În acest context amendamentul nostru nu a fost acceptat,urmând ca prevederile referitoare la farmacişti şi prevăzute în OUG 91/2018 să fie votate astăzi , 07.03.2018 ,în plenul Camerei Deputaţilor.

SNFR a depus la Consiliul Concurenţei un memoriu pentru a se constata impactul bugetar al salariilor farmaciştilor şi să putem acţiona în consecinţă.

Vineri,02.03.2018, SNFR a  depus la Comisia de Discriminare un Memoriu,privind discriminarea farmacistului în actuala L 153/2017, iar astăzi 07.03.2018 problema discriminării farmaciştilor va fi discutată în plenul comisiei.

Cu această rezoluţie vom continua demersurile noastre,astfel:

Memoriu la Avocatul Poporului;

Memoriu la Preşedenţie;

Între timp urmărim evoluţia demersurilor noastre la  Consiliul Concurenţei cât şi la Parlamentul României.

 

Preşedinte SNFR

Farm.pr.Ioan ANTOFIE